Collin's online geheime shop collectie

Blog

Zonnepanelen huren

zonnepanelen huren

Sinds een aantal jaar is iedereen bezig met duurzaamheid. Afval wordt gerecycled, auto’s en scooters werken tegenwoordig op stroom en er worden bovendien alternatieve manieren gezocht voor het opwekken van stroom. Er wordt enorm geïnvesteerd deze alternatieve manieren van het opwekken van stroom. Deze investering heeft zijn vruchten afgeworpen: de zonnepanelen nemen de daken van Nederland over. Steeds meer Nederlanders schaffen zonnepanelen aan, zonder te weten dat zonnepanelen huren ook een mogelijkheid is. Hoe werkt zonnepanelen huren en wat houdt dit concept precies in?

Concept

Zonnepanelen huren houdt eigenlijk een soort verrekensysteem in. Je betaald een maandelijks bedrag voor het huren van de zonnepanelen aan het bedrijf waarvan je deze huurt. Waarom zou iemand zonnepanelen huren? De grootste reden is dat zonnepanelen enorm besparend zijn. De kosten die je normaal uitgeeft aan stroom, zullen aanzienlijk afnemen indien je zonnepanelen gaat gebruiken. De bedrijven die zonnepanelen verhuren hebben het zo berekend dat het  bedrag dat je kwijt bent aan het huren van zonnepanelen minder is dan het bedrag dat je bespaard met de zonnepanelen. Het wordt hierdoor een win-win-win-situatie: jij bespaard meer dan je uitgeeft aan de huur, het bedrijf ontvangt het huurbedrag en het milieu is blij met deze alternatieve opwekking van stroom.

Als deze constructie jou iets lijkt, zijn er verschillende bedrijven waar je bij terecht kan om werk te maken van zonnepanelen huren. De meeste bedrijven zullen beginnen met het opmeten van jouw dak. Zo kan er gekeken worden hoeveel ruimte er is of kan worden gemaakt voor de zonnepanelen. Hierna wordt een berekening gemaakt, waarbij ook het voordeel voor jou wordt berekend. Het enige wat hierna nog gebeurd is een handtekening plaatsen voor de zonnepanelen huren!

Zonnepanelen huren vs kopen

Zonnepanelen huren is een uitkomst voor wie het bedrag niet op de rekening heeft staan om het zelf aan te schaffen. Kopen is uiteindelijk voordeliger, maar maandelijkse betalingen geven over het algemeen voorkeur. Bovendien komt bij zonnepanelen huren een extra service, waar je niet van geniet als je de zonnepanelen hebt gekocht. Zo worden de zonnepanelen direct gerepareerd indien er iets mis mee is en worden bij sommige bedrijven beloofd dat de zonnepanelen ook worden schoongemaakt eens in de zoveel tijd.

Heb je het geld niet om zelf de zonnepanelen aan te schaffen, maar vind je de voordelen van zonnepanelen huren niet opwegen aan het kopen van zonnepanelen? Dan kun je altijd nog naar de bank gaan voor een lening. Bedenk wel dat je hierover rente zal moeten betalen.

Geef een reactie