Collin's online geheime shop collectie

Blog

Een goed wetsuit in je col-lectie

wetsuit plaatje

Als je regelmatig een actieve watersport beoefent dan heb je er één nodig. Een wetsuit. Deze zorgt er allereerst voor dat je warm blijft en je kunt je er redelijk goed in bewegen.  Dus ga je watersporten dan wordt het de hoogste tijd om je hierin eens te verdiepen. Zo zorg je ervoor dat je je garderobe uitbreidt met één of meer wetsuits. Als je namelijk het gehele jaar door op het water te vinden bent, dan kom je met één waarschijnlijk niet uit de voeten. Hier zal ik je in dit blog meer over vertellen. Zo kan na het lezen van dit blog welbeslagen ten ijs op zoek gaan naar een wetsuit.

Een wetsuit hoe werkt het?

Een wetsuit is gemaakt van een rubberachtig materiaal. Dit materiaal heet neopreen. Het heeft als eigenschap dat het in combinatie met een laagje wat je lichaam goed op lichaamstemperatuur kan houden. En dat is dan ook het doel ervan. Dit is ook de reden dat je eigenlijk eerst even in het water moet springen. Zo zorg je ervoor dat je wetsuit goed zn werk kan doen. Het laagje water tussen je huid en het neopreen wat er dan komt is de belangrijkste factor dat je warm blijft. Als je onder hele koude omstandigheden het water op gaat dan moet je wel goed kijken naar het materiaal. Er zijn speciale pakken voor de koudere omstandigheden. Heel simpel kan gesteld worden dat het neopreen van deze wetsuits een stuk dikker is en er zijn wat andere materialen toegevoegd die het effect van je lichaam op temperatuur houden versterken. Dit is dus een belangrijke afweging bij de aanschaf. Want bij een dergelijk pak krijg je het onder warme omstandigheden al snel veel te warm. Zeker omdat de meeste pakken zwart zijn.

Welk wetsuit heb ik nodig?

De meest bepalende factoren zijn de temperatuur die er ongeveer is als je het water op gaat en uiteraard de vorm van watersport die je gaan beoefenen. Voor het zeilen in een open boot bijvoorbeeld is een heel ander wetsuit nodig dan. In een open boot zit je vaak en dat zorgt dat het materiaal op de zitgedeeltes veel sterker belast worden. Hierdoor zie je dat daar ook verstevigingen zitten die de levensduur verlengen. Ook bij de schenen zitten vaak verstevigingen. Dit omdat je bij meer wind hangt in een open klasse om je boot recht te houden.

Geef een reactie