Collin's online geheime shop collectie

Blog

Waarom goede werkschoenen zo belangrijk zijn

Vaak wordt er nogal makkelijk gedacht over werkschoenen, terwijl het voor vele banen onmisbaar en ondenkbaar is. Maar waarom is dat zo? Veel mensen twijfelen of het nou wel echt nodig is, terwijl andere denken dat je zonder goede werkschoenen je werk niet goed of veilig kunt uitvoeren. Maar wat is nou waar? Hier een aantal redenen waarom het wel hartstikke belangrijk is en het dus zeker waard is om dit goed door te lezen!

Je voeten beschermen

Bedrijven die werkschoenen aanbieden krijgen vaak een keuring. Ze voldoen aan een veiligheidsnorm, wat inhoudt dat ze geschikt zijn. Wel moeten bedrijven hier wat voor doen om deze keuring ook echt te krijgen. Het gaat er vooral om of je kan voldoen aan een aantal veiligheidsaspecten. Een erg belangrijk onderdeel hiervan is de zool van de schoen. Het is belangrijk dat de tussenzool jouw voeten beschermd tegen het indringen van scherpe materialen. Het is niet de bedoeling dat je met werkschoenen nog in een spijker kunt staan op de werkvloer.

Niet alleen op voorwerpen staan is een gevaar, maar ook vallende onderwerpen. Werkschoenen die voldoen aan de veiligheidsnorm hebben vaak een stalen neus. Hierdoor worden je tenen beschermd voor bijvoorbeeld stenen of zwaar gereedschap.

Warmte en kou

Je werkt in verschillende temperaturen. Je kan je dan ook wel voorstellen dat je in de winter graag wat extra bescherming wilt tegen de kou. Ook geldt dit voor de zomer. Om helemaal weg te smelten in je grote schoenen is nou ook niet per se een pretje. Als je goede werkschoenen aanschaft is hier rekening mee gehouden. Bij zowel warme als koude temperaturen maken jouw voeten sneller zweet aan. En wat gebeurt er als je voeten veel zweten? Dan krijg je sneller blaren en worden je voeten hier ook gevoeliger voor. Je schoen hoort goed te kunnen ademen. Ook waterdichtheid is niet geheel onbelangrijk.

Het lopen op de schoenen

Waar je altijd op let bij het aanschaffen van schoenen is of de schoen goed zit. De pasvorm, de loopzool, ga zo maar door. Je moet er lekker op kunnen lopen. Het is niet de bedoeling dat je na een aantal uur al blaren krijgt en dus met zere voeten loopt. Ook kan je blessures en andere lichamelijke klachten oplopen door een verkeerde pasvorm van schoenen.

Hopelijk zijn dit genoeg redenen om jou over te halen om 1x eens goed te investeren in goede werkschoenen. En het zou je nou maar net gebeuren dat je in een spijker staat en hier een week out of the running door bent. Loop geen risico!

Geef een reactie