Collin's online geheime shop collectie

Blog

Tuintegels zorgen voor een mooie basis in de tuin

Tuintegels

Ook met de aankleding van je tuin wil je beginnen met de basis. Je kiest dus als eerste goede, mooie tuintegels. Tuintegels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je alvast goed bepalen waar je terras komt en hoe de paadjes gaan lopen. Tuintegels zorgen alvast voor duidelijkheid. Want dankzij de tuintegels weet jij precies waar je plantvakken hebt en waar je je grasveld kunt aanleggen. Deze tegels kun je kiezen in de kleuren en formaten die het best in jouw tuin passen. Zo heb je alvast een goede basis voor de tuin.

Waarom begin je met tuintegels en niet met je grasveld?

Omdat tuintegels over het algemeen een vaste vorm aangeven. Je wilt zo min mogelijk snijden en zagen in de tegels. Hierdoor ligt de vorm alvast voor een groot deel vast. Een grasveld kun je zaaien in de vorm die jij wilt. Ook als je graszoden gebruikt, kun je deze eenvoudig op maat maken door er een hoek of een rand af te scheuren. Dat kun je met tegels wel vergeten. Het is ook nog eens verstandig om de tegels op zand te leggen en eventueel zelfs een antiworteldoek onder de tegels te leggen. Dat gaat je veel ellende met onkruid schelen. Door de tegels dicht op elkaar te leggen, heb je minimale voegen, hierin kan het onkruid zich niet nestelen.
Tuintegels

Tuintegels moeten bij je passen

Er zijn tuintegels in alle soorten en maten. Of je nu gaat voor moderne betontegels of voor wat meer nostalgische natuurstenen tegels, dat is helemaal aan jou. Buiten dat de tegels bij jou moeten passen, moeten ze ook nog eens binnen je budget passen. Het is belangrijk dat je van te voren je tuinbudget bepaalt. Van dat tuinbudget gaat waarschijnlijk een groot deel naar de tegels. Dat is logisch, want de tegels ga je echt niet ieder jaar veranderen. Dit doe je met veel planten wel.

Tuintegels zijn dé basis om de rest van je tuin vorm te geven

Je zult zien dat als je de tuintegels hebt gelegd (of beter nog hebt laten leggen), de tuin al direct een echte vorm begint te krijgen. Je kunt aan de hand van deze vorm goed bepalen welke planten je waar wilt hebben. En waar je juist geen planten in de volle grond, maar juist in bakken en potten wilt hebben. Zodra je tegels liggen, wordt je hele plan in één keer duidelijk.

Geef een reactie