Collin's online geheime shop collectie

Blog

Tips voor een beginnende fotograaf

We leven in een tijdperk dat het tegenwoordig niet meer zoveel uitmaakt wat voor papiertje je nou hebt. Heb jij je diploma gehaald voor schoonheidsspecialiste en heb je nu zoiets van, ik wil fotograve worden? Dat kan. Er zijn cursussen, workshops en genoeg tutorials op onlinegebied waardoor je het zelf in de hand hebt. Hier alvast een paar tips over de fotografie wereld!

Het licht

Met fotograferen draait alles om het licht. Wees alert waar het licht vandaan komt. Het hangt ook per situatie af of je opzoek bent naar weinig of juist veel licht. Zodra je doorhebt waar het licht precies vandaan komt, leer je ook te begrijpen waar de schaduw zit.

Achtergrond

Hou rekening met de achtergrond. Het is belangrijk dat je de ruimte neemt om iets te fotograferen. Je hebt liever dat je achteraf nog een stuk wegsnijdt van de foto, dan dat je straks te krap zit met ruimte. Iets aan de foto plakken is natuurlijk niet mogelijk. Probeer je achtergronden zo te fotograferen dat ze wel deel uitmaken van de foto, maar dat de aandacht niet teveel afgeleid wordt.

Camera apparatuur

Daarbij is het belangrijk om te weten wat voor apparatuur je allemaal nodig hebt voordat je aan de slag gaat. Vanzelfsprekend: een camera. Je kan er zelf voor kiezen wat voor soort lens je hierbij aanschaft. Er zit standaard een kit lens bij, maar als je close up foto’s wilt schieten zal je toch meer moeten investeren in een goede lens. Daarbij zijn extra batterijen of geheugenkaarten ook niet onbelangrijk. Zo heb je SD-kaarten van 32 en 64 GB. Er wordt vaak aangeraden om voor een micro SD kaart 64gb te gaan, omdat je dan niet het risico loopt dat je midden in een fotosessie geen geheugen meer hebt. Ook een extra opgeladen batterij met je meedragen is een goede voorbereiding.

Fotografeer veel

Als je midden in een fotosessie zit, denk nooit dat je te veel foto’s aan het schieten bent. Je zult dan ook net zien dat je precies in de goede hoek zit te fotograferen, maar stopte door de hoeveelheid foto’s van één hoek.

Jouw passie

En dan als laatste: fotografeer wat jij leuk vindt. Het is vanzelfsprekend dat het niet leuk is om dag in dag uit bezig te zijn met iets te fotograferen wat niet jouw passie is. Fotograferen vind je leuk, ja of nee. Maar het is ook belangrijk dat je ondervindt wat jij nou echt leuk vindt om op de foto te zetten. Op dit gebied is fotografie een ontzettend breed onderwerp en kan je hier zelf mee spelen.

Geef een reactie