Collin's online geheime shop collectie

Blog

tafelloper: tafeldecoratie voor elke gelegenheid

tafelloper

Bij een bruiloft wordt vaak als eerst de jurk voor de bruid, de pak voor de bruidegom of de taart voor het gezelschap geregeld. Er is een idee over hoe de decoratie voor de ceremonie, het diner en het feest er uit moet komen te zien maar mensen hebben vaak geen idee hoe ze nou precies de tafels kunnen decoreren. De tafelloper is hier geschikt voor maar wat zijn dit precies?

De tafelloper

Een tafelloper is een lap stof van ongeveer 40 á 50 cm die over tafel wordt gelegd tussen de borden. Deze lap stof zorgt voor een mooie, nette uitstraling en zorgt voor sfeer aan de eettafel. Een tafelloper kan bij verschillende gelegenheden worden ingezet. De bekendste zijn o.a. trouwerijen en diners. Doordat dit product verkrijgbaar zijn in vele soorten materialen en kleuren is er voor elke gelegenheid wel iets geschiktst te vinden. Bij kerst kan er bijvoorbeeld een keuze worden gemaakt voor een rood fluwelen tafelloper, voor een chique gangen diner past een witte loper van satijn beter en bij Pasen kan er een eentje in een vrolijke kleuren van crêpepapier dienen ter decoratie.

Hoe wordt het gebruikt

De tafelloper wordt op tafel gelegd ter decoratie. Deze lap ligt tussen of onder de borden, het is maar net wat de bedoeling is van de decoratie. Onder de borden kan hij ook worden ingezet als placemat. Naast de borden is puur voor de chique uitstraling en mogen de borden er ook niet op staan. De lap kan zowel in de breedte of in de lengte worden neergelegd maar nooit over elkaar. Voor een finishing touch worden ook wel eens twee tafellopers over elkaar heen gelegd. De bovenste is echter dan wel altijd een slag smaller zodat de onderste ook zichtbaar is.

Aanschaf van een tafelloper

Tafellopers kunnen zowel in de winkel als online worden gekocht. Opvallend is wel dat er in de winkel steeds minder aanbod is van dit product. Dit komt doordat het toch wat minder populair is en eigenlijk alleen bij speciale gelegenheden wordt gebruikt. Online daar in tegen is er een veel breder aanbod wat de tafelloper betreft. Daarnaast kan er online ook zelf een design worden gemaakt voor de tafelloper wat het item helemaal leuk en vooral uniek maakt. Bijvoorbeeld voor een 21 diner of voor een gouden huwelijk. Voor ieder wat wils.

Mocht je geïnteresseerd zijn geworden in de tafelloper, neem dan gerust een kijkje op trouwartikelen.nl. Een groot aanbod voor iedere gelegenheid.

Geef een reactie