Collin's online geheime shop collectie

Blog

Kinderspeelgoed is belangrijk voor de educatie

Schleich

Het is een heerlijk gezicht als je je kinderen ziet spelen. Ze bouwen, breken af, bouwen opnieuw en zo maar verder. Het lijkt of ze zomaar wat doen, maar ondertussen leren ze er ook heel wat van. Bijvoorbeeld hoe ze een toren zo stabiel mogelijk kunnen krijgen. Ook ruimtelijk inzicht leren ze zich op deze manier al spelenderwijs aan. Maar hoe leuk is het als ze ook iets over dieren en de natuur leren? Gewoon door te spelen. Het speelgoed van Schleich is daar perfect voor geschikt. Leuke dierenpoppetjes die niet van echt zijn te onderscheiden. Paarden compleet met verzorgingsset en alle dieren die je kinderen in de dierentuinof op de boerderij hebben gezien. Hoe leuk is dat?

Het is eigenlijk meer dan speelgoed

Want de artikelen van Schleich zijn ook geliefde verzamelobjecten bij volwassen verzamelaars. Zij maken hun collectie graag compleet. Want de dieren van dit merk zijn zo levensecht, je weet niet wat je ziet. Dit krijgen ze voor elkaar door ieder dier goed te observeren. Maar ook wordt overleg gepleegd met biologen. De kunstenaars in dienst van dit merk beschilderen ieder dier met de hand. En dat zie je terug in de schitterende uitvoeringen.

Combineren van deze dieren met ander speelgoed

Je kunt bijvoorbeeld samen met je kind een boerderij bouwen van blokken en daar alle dieren een eigen plekje geven. Maar je kunt de dieren ook gebruiken om de verhaaltjes die je voorleest te verduidelijken. Ook is het natuurlijk leuk om de complete Ark van Noach samen te stellen. Je kunt zoveel met deze figuurtjes! En dat is ook de bedoeling. Vooral mee spelen, aan zitten, voelen en ontdekken. Zo leert je kind iedere keer weer iets.
Schleich

Zelf het idee gekregen om te gaan verzamelen?

Dat is sowieso een goed idee. De figuurtjes zijn (dus) schitterend om naar te kijken. Maar waar kies je voor? Wil je alles gaan verzamelen of kies je voor bijvoorbeeld boerderijdieren? En ga je dan alleen voor de dieren of ook voor de toebehoren als een mobiele dierenarts, paardenboxen, een hondenhok en een tractor met transportband? Je kunt het echt zo gek maken als je zelf wilt. En natuurlijk zo gek als je budget toelaat. Het zijn, ook voor volwassenen, in ieder geval leuke cadeaus om te geven en om te krijgen. Je kunt er echt voor gaan sparen om dan in de loop van de tijd je collectie compleet te maken.

Geef een reactie