Collin's online geheime shop collectie

Blog

Ook landen en steden verzamelen in mijn col-lectie

stedentrip

Over het algemeen praat ik op mijn blog over allerlei zaken die je kunt kopen. Op die manier kun je deze spullen toevoegen aan jouw eigen collectie. Er zijn uiteraard ook zaken die niet tastbaar zijn, maar die je wel kunt verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan abstracte dingen zoals herinneringen en ervaringen. Naast mijn geheime shop collectie vol leuke spullen ga bijvoorbeeld ook regelmatig op stedentrip. Even heerlijk een paar dagen op pad in een ander land in een compleet andere stad. Daarom ga ik je vandaag vertellen waarom ik ook landen verzamel in mijn inmiddels fameuze col-lectie!

Genoeg om uit te kiezen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt een fan van op vakantie gaan. Helaas heb ik niet het budget om regelmatig om er tussenuit te gaan, maar een stedentrip zo nu en dan lukt zeker! Vaak als ik met mijn vrienden over vakanties begin, zijn er weinig fans van stedentrips te vinden. Zij gaan liever gewoon een weekje ergens naartoe. Zo zijn Nederland, België en Duitsland hun favoriete bestemmingen. Natuurlijk hebben deze landen zeker hun mooie gebieden, maar er is zoveel meer om te zien en te bezoeken.

Wanneer je op vakantie gaat, moet je natuurlijk je type vakantie bepalen en de bestemming kiezen. Met een stedentrip heb je echt genoeg opties om uit te kiezen. Je hoeft echt niet per se naar Londen, Parijs of Berlijn te gaan. De wereld heeft zoveel meer te bieden dan alleen die steden. Zo zou je op stedentrip kunnen gaan naar Valencia, Marrakesh of New York. Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kunt erheen. Dat vind ik onder andere zo chill aan een stedentrip. Het is natuurlijk niet de enige reden.

Precies lang genoeg

Ik ben weliswaar een vakantie mens, maar ik houd er ook ontzettend van om lekker thuis te zijn. Zo zou een vakantie van ruim 3 weken echt helemaal niets voor mij zijn. Het fijne aan een stedentrip vind ik dus juist dat je gewoon even een paar dagen er tussenuit bent. Hierdoor kan je het boeken wanneer je wilt, kost het weinig vrije dagen en ben je voor je het weet weer lekker in Nederland. Kortom, een stedentrip is naar mijn mening precies lang genoeg. Met een stedentrip haal je zeker het maximale uit een vakantie.

Landen en steden verzamelen

Om het wat spannender te maken, ben ik de laatste jaren bij gaan houden naar welke steden ik allemaal geweest ben. Hiervoor gebruik ik niet zo’n wereldkaart die je kunt krassen als je er geweest bent. Nee, ik maak ten eerste altijd een specifieke foto als ik op stedentrip ben. Deze verzamel ik vervolgens in een fotoboek. Daarnaast mag ik van mezelf uit elke stad een klein beeldje of dingetje dat iconisch is voor de stad.

Ergens is dat heel cliché, maar dat maakt een stedentrip toch net even iets spannender. Zo heb ik al een telefooncel uit Londen en een sinaasappel beeldje uit Valencia. Al met al verzamel ik dus op deze manier alle steden en dus ook alle landen. Dus wil jij een nieuwe, bijzondere collectie starten? Zoek jij nog een manier om even te ontspannen en plezier te hebben? Ga dan net als ik landen verzamelen door op stedentrip te gaan!

Geef een reactie