col-lectie.nl

Collin's online geheime shop collectie

Blog

Licht in de duisternis

mooie binnenverlichting

Waar zouden we zijn zonder mooie binnenverlichting? In de donkere dagen zorgen die elektrische lichtbronnen er voor dat je binnen kunt zitten en ‘s avonds nog een hand voor ogen kunt zien. Ook zorgen je lampen natuurlijk voor een gezellige sfeer en kan een bijzondere lamp je interieur helemaal afmaken. 

Minimalistisch of uitgesproken

Binnenverlichting heb je in allerlei soorten en maten. Van plafondlampen tot hanglampen en van staande designlampen tot kleine partylichtjes. Voor elk humeur en voor elke gelegenheid heb je geschikte verlichting. Houd je van een intiem en zacht schijnsel in je woonkamer zodat je ‘s avonds op de bank een spannend boek kunt lezen, of ben jij een party animal en wil je verlichting in alle kleuren van de regenboog welke veranderen van kleur op de beat van de muziek? In feite kun je de verlichting van je woning gemakkelijk afstemmen met wat jij voor ogen hebt met je interieur. Wanneer je van neutrale tinten en zachte stoffen houdt, zul je niet snel een fel gekleurde lamp in het midden van je woonkamer zetten. Een minimalistische lamp met een sierbol zal in dit geval beter in je interieur passen. 

Licht voor elke kamer

Je wil waarschijnlijk een andere sfeer in je slaapkamer creëren dan in je keuken, aangezien je in je slaapkamer tot rust wil komen en in je keuken je eten wil bereiden. Dit kun je gemakkelijk beïnvloeden door met de verlichting te spelen. Zorg voor zachte, warme verlichting voor in je slaapkamer zodat je ogen al wat kunnen wennen aan de schemering en je makkelijk in slaap valt. Gebruik desnoods een lampenkap om het licht wat te temperen. In je keuken wil je duidelijk kunnen zien, zodat je jezelf niet in je vingers snijdt. Maak gebruik van helder licht en werk eventueel met wegwerk spotjes onder je keukenkastjes, zodat er geen schaduw op het aanrecht valt en je goed kunt zien wat en waar je je koksmes plaatst. In je woonkamer ligt het er helemaal aan wat jouw smaak is: ga je voor inbouwspots en minimalistisch of ga je voor grote staande lampen welke een eyecatcher in je interieur zijn? Jij weet waarschijnlijk zelf wat het beste bij je past. Wanneer je verlichting voor in je badkamer zoekt kun je het beste kijken naar heldere en warme lampen. Zo kun je goed zien of je tanden na het tandenpoetsen helemaal schoon zijn én heb je niet het gevoel alsof je midden in een laboratorium staat te douchen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén