Collin's online geheime shop collectie

Blog

Je kast keurig voor de fleurige lente

De lente komt eraan! En daarmee ook het warme weer. Tijd dus om die dikke jassen en sneeuwlaarzen op te bergen en de korte broeken en shirts met damesblouses weer tevoorschijn te halen. In deze blog vertel ik je hoe ik mijn kast opgeruimd en netjes houdt welke soort kleding er voor wat voor soort weer inligt. Ik zal je mijn kastverdeling vertellen en waarom ik niet ál mijn kleding voor ieder seizoen tegelijk in mijn kast heb liggen. Waarom ik dat zo doe, leg ik later uit. Ik heb een ouderwetse kast. De witte verf is op een hoop plekken al flink afgebladderd. Hij zou zo uit Narnia kunnen komen. Goed, mijn kast heeft onderin een lade en in totaal 5 planken waar ik dingen op kan leggen.

 

De lade

In de lade liggen sjaals en twee tussenjassen. Maart en april kunnen nogal wisselvallig uitpakken qua weer en ik wil dan ook niet voor iedere windvlaag de zolder op moeten om een sjaal tevoorschijn te toveren. In deze lade berg ik dus het beetje kleding op dat ik aankan als het koud is wanneer het warm zou moeten zijn. De lade kan dicht en ik bewaar de spullen dus uit het zicht.

 

Onderste plank

Op de onderste plank staat een mandje met ondergoed, een mandje met sokken en pyjama’s/jogginsbroeken. Ik vind het namelijk onzin om ondergoed te vouwen en ik gooi dat dus net zoals mijn sokken gewoon in de mand. Zo staat het een beetje uit het zicht en kijkt niet iedereen die mijn kast opent meteen in al het kant.

 

Tweede plank

Op de tweede plank berg ik mijn shirts en damesblouses op. Ik heb 4 stapels gemaakt. Zo wordt het niet één berg kleding en disciplineer ik mezelf om alles netjes op te vouwen. Ik heb het een tijdje op kleur geprobeerd maar dat werkt voor mij niet.

 

Derde plank

De derde plank wordt bezet door één stapel truien, ik heb er niet zoveel dus dat is genoeg. Daarnaast staan mijn hakken opgesteld. Dit is de middelste plank van de kast en als je deze opent, kijk je hier rechtop. Eén keurige stapel en mooi opgestelde schoenen, dat ziet er meteen geordend uit.

 

Vierde plank

De vierde plank is bestemd voor mijn broeken. Hij ziet er in principe hetzelfde uit als de tweede plank maar dan met broeken.

Vijfde plank

Hier bewaar ik al mijn jurkjes, rokjes en in de zomer ook mijn jumpsuits. Eigenlijk lift hier alles wat niet op de andere planken past. Ik organiseer dit wel in jurkjes, rokjes, etc. want ik heb geleerd dat ik anders alles overhoop gooi als ik op zoek ben naar één kledingstuk.

 

Ik heb vaak alleen kleding voor warm of koud weer in mijn kast omdat, afhankelijk van het seizoen, ik een hele hoop van mijn kleding dan toch niet draag. Zo blijft het overzichtelijk en hoef ik de boel niet overhoop te gooien. Daarnaast leert het me iedere keer ‘Less is more’. Het ziet er namelijk opgeruimder uit en ik blijf er op deze manier aan herinnerd dat ik niet meer kleding hoef te kopen.

Geef een reactie