Collin's online geheime shop collectie

Blog

Hoe ik al mijn col-lecties veilig opberg

vouwkratten

Zoals je weet verzamel ik ontzettend veel verschillende spullen. Al die dingen moeten natuurlijk wel veilig opgeborgen worden, anders heb ik er uiteindelijk niets aan. Ik ga namelijk bijvoorbeeld niet in de zomer met mijn kerstversiering collectie nog laten hangen. Iedereen heeft wel van die spullen die je van tijd tot tijd tevoorschijn haalt en vervolgens weer netjes wil opbergen. Aangezien mijn col-lecties behoorlijk groot zijn geworden, zal ik je mijn expert opbergtips geven. Wie weet heb jij er nog wat aan! Dus pak je notitieboekje en schrijf eventueel lekker mee. Vandaag ga je ontdekken hoe ik al mijn col-lecties veilig opberg!

Kwestie van geduld

Mijn eerste tip is om even de tijd te nemen wanneer je spullen wil opbergen. Wanneer je iets gaat opruimen terwijl je haast hebt, dan gebeuren er sowieso ongelukjes. Dan gaat er weer iets kapot, dan valt er weer wat uit je handen of dan bezeer je jezelf op een hele domme manier. Daarom heb ik mezelf voorgenomen alleen mijn spullen op te ruimen, wanneer ik er ook echt de tijd voor heb. Dan doe ik het namelijk in één keer goed. Met de juiste mindset wordt werkelijk alles makkelijker. Dus wanneer je in the zone bent, dan kun je gaan beginnen met opruimen!

Stevig materiaal en starten maar!

Natuurlijk kun je moeilijk opruimen zonder de juiste opbergmaterialen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan vouwkratten. Er zijn namelijk van die stevige vouwkratten te koop. In die robuste vouwkratten kun je heel goed de zwaardere spullen opslaan. Bovendien zijn vouwkratten zelf ook weer heel praktisch op te slaan. Je vouwt simpelweg de krat weer in en stapelt ze op. Wanneer je dan de spullen weer op wil bergen, haal je de opgevouwen vouwkratten weer tevoorschijn en stop je alles er netjes in. Vouwkratten gemaakt van stevig materiaal maken het netjes opbergen van spullen echt een stuk makkelijker! Je wil niet weten hoeveel col-lecties ik in vouwkratten op zolder heb staan!

Zelf zorg ik er ook altijd voor dat ik genoeg kranten of keukenrol in huis heb. Er zijn namelijk altijd spullen met breekbare onderdelen. Wanneer je deze zonder bescherming strategisch in de vouwkratten legt, dan bestaat er altijd de kans dat er iets afbreekt. Een simpel keukenrol velletje of een krant kan al het verschil maken. In het ideale geval heb je natuurlijk van die vellen met plastic bubbeltjes. Wanneer ik veel kleine spullen heb, gebruik ik vaak geen vouwkratten op ze op te bergen. Ik weet dat er wel vouwkratten zijn met een deksel, maar toch geef ik dan de voorkeur aan een ander opbergmiddel. Dan gebruik ik altijd kunststof bakken compleet met deksel en al. Die zijn iets goedkoper, lichter en daardoor makkelijker in gebruik voor die kleine prulletjes.

Geef een reactie