Collin's online geheime shop collectie

Blog

Gabor schoenen

gabor

Twee weken geleden een mooi, sportief jurkje gekocht met de bedoeling dit te gaan dragen met een paar laarzen er onder. Hier ben ik dus naar op zoek gegaan. Wat schetst echter mijn verbazing: geen enkele laars paste rondom mijn kuiten. De laarzen lijken tegenwoordig wel alleen gemaakt te worden voor smalle dames met dito benen. Mijn figuur is echter wat voller en dat zijn dus ook mijn kuiten . Na vele winkels af te hebben gelopen, ben ik op het internet gaan speuren en zo kwam ik bij Gabor schoenen terecht. Dit merk gaat er gelukkig niet vanuit dat alle vrouwen hetzelfde zijn, het speelt in op de diversiteit van de vrouwelijke maten. Zo zijn er laarzen verkrijgbaar in schachtwijdtes van S tot en met L. Zelfs de meer chique laarzen zijn te koop in de grootste maat. Dankzij de inzet van elastiek, elastisch materiaal en het gebruik maken van riempjes, passen de Gabor laarzen met een bredere schachtwijdte, elke vrouw. Op internet kun je de door de omvang van je kuit te meten en deze te combineren met je schoenmaat, zelf bepalen welke wijdte je nodig hebt.

Mijn keuze

Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op een paar zwarte, lange laarzen in luxe nubuck. De schachtwijdte is L en ik moet zeggen dat de laars perfect om mijn kuit zit. De hak van de laars is 40 mm hoog, wat er stijlvol uitziet maar tegelijkertijd toch nog erg comfortabel is. De breedte is G, dus net wat breder dan normaal waardoor ze zeker niet gaan knellen. Het binnenwerk heeft een los voetbed wat je er eventueel uit kunt halen om er je eigen (steun)zool in te leggen. Om de laarzen waterdicht te maken heb ik er een ‘Water Protect spray’ van Gabor bij gekocht, zo blijft ook het nubuck langer mooi. Omdat ik het winkelen en zoeken na een paar weken wel beu was, heb ik thuis mijn maten opgenomen en de laarzen op de site van Gabor besteld. Vanaf het bedrag van 60 euro zijn de verzendkosten en het ruilen of retourneren gratis.

Ook mooi en comfortabel van Gabor

Omdat volgens Gabor geen enkele voet hetzelfde is, zijn er schoenen en laarzen te koop in de maten 35 t/m 44. Want niet alleen een volle voet en kuit kan een probleem vormen, ook met een kleine maat en smalle kuit kan het moeilijke zijn een exemplaar te vinden wat goed past. Gabor biedt tevens verschillende breedtematen aan. Behalve de reguliere maat F zijn er ook modellen met een comfortabele breedtemaat G of zelfs H, verkrijgbaar. Je hebt dan niet alleen extra ruimte voor je tenen, maar ook bij de bal van je voet en rondom je wreef bieden deze modellen extra volume.

Geef een reactie