Collin's online geheime shop collectie

Blog

Een betere levensstijl ontwikkelen

Zijn de coronakilo’s bij jou ook blijven hangen? Dan ben je niet de enige. We zijn in 2020 massaal gaan thuiswerken, met als gevolg dat we minder bewogen en meer aten. Helemaal niet zo gek, maar met het oog op je gezondheid niet echt ideaal. Omdat we niet weten hoe lang deze situatie zal voortduren, is het wel slim om na te denken over een gezondere levensstijl. In dit blog lees je een aantal ideeën en tips.
 

1. Fietsen

Veel mensen zijn eraan gewend om voor iedere gelegenheid de auto te pakken. Logisch, want het is comfortabel en je bent snel op je eindbestemming. Toch kun je jouw gezondheid aanzienlijk verbeteren als je jezelf aanwendt om regelmatig met de fiets te gaan. Zijn de afstanden die je moet afleggen voor jou net iets te ver om de fiets te pakken? Denk dan eens na over een elektrische fiets heren. Een elektrische fiets biedt ondersteuning, waardoor je je minder hoeft in te spannen en dus grotere afstanden kunt afleggen. Doordat je nog steeds inspanning levert en je je in de buitenlucht bevindt, is het een heel stuk beter dan met de auto gaan.
 

2. Plannen

Jezelf nieuwe gewoontes aanleren is erg lastig. Je bent gewend aan een bepaald gedragspatroon en dat kun je niet zomaar veranderen. Hier is tijd en moeite voor nodig. Om de kans op succes te vergroten is het slim om een planning te maken. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld iedere avond na het diner een rondje gaat wandelen. Als je dit iedere dag op hetzelfde tijdstip doet, wordt het sneller een gewoonte. Dit geldt niet alleen voor beweging, maar je kunt het ook toepassen op eetgewoontes. Als je het moeilijk vind om jezelf aan een planning te houden, kun je vragen of een vriend of vriendin je daarmee wil helpen.
 

3. Eetwissels

Wanneer je veel thuis werkt, is het verleidelijk om steeds iets lekkers uit de kast te pakken. Het is immers zó dichtbij. Natuurlijk mag je jezelf af en toe iets gunnen, maar probeer het overmatige snacken toch te vermijden. Leer jezelf bijvoorbeeld aan om per dag één ongezonde snack in te ruilen voor een gezonde snack, zoals een banaan. Je zou ook een begin kunnen maken door andere keuzes te maken in de supermarkt. Wat je niet in huis hebt kun je immers ook niet opeten. Je hoeft er niet voor te kiezen om helemaal geen snacks meer te kopen, want dat zul je waarschijnlijk niet volhouden. Onthoud dat kleine stapjes ook goed zijn.

Hopelijk heb je iets aan deze ideeën en helpt het jou om een gezondere levensstijl te ontwikkelen. Veel succes!

Geef een reactie