Collin's online geheime shop collectie

Blog

De werkkleding col-lectie!

werkkleding

Ben je werkzaam in de bouw, als schilder, lasser, werk je op een schip, als schoonmaker, eigenlijk overal behalve op een kantoor, dan begrijp je het belang van goede werkkleding.
Naast dat werkkleding bij sommige bedrijven verplicht is, is het naast een uniform ook multifunctioneel.

 

Waarom werkkleding?

Werkkleding draag je om bijvoorbeeld als uniform, om het merk of logo van het bedrijf waarvoor je werkt duidelijk te maken. Zo hebben Post NL medewerkers in de bedrijfskleding oranje en zwart, een jas en broek. Zo zijn ze makkelijker te herkennen, en daardoor aan te spreken. Door werkkleding als een uniform te zien, zul je je sneller één voelen met het bedrijf waarvoor je werkt. Jij bent representatief voor jouw bedrijf, en dat straal je uit.
Naast herkenbaarheid, heeft werkkleding nog een hele belangrijke factor; bescherming.
Zoals skateboarders of mensen op skeelers kneepads en elleboogbeschermers dragen, dragen mensen met banen waarbij ze bijvoorbeeld buiten werken, beschermende werkkleding.
Zo dragen schilders pakken om hun onderkleding te beschermen tegen verfspatten, schoonmakers dragen overalls om niet in contact te komen met chemicaliën, en mensen in de bouw dragen helpen, fluorescerende vestjes, stevige boots en een multifunctionele broek omdat ze werken met harde materialen, en erg op zichzelf moeten kunnen vertrouwen.

Wat verstaan we onder werkkleding?

Onder multifunctionele werkkleding verstaan we bijvoorbeeld broeken met extra zakken, zoals afritsbare broeken met extra opbergzakken. Ook is heet belangrijk dat werkkleding ademt, comfortabel zit en vocht reguleert. Op een hete zomerse dag in een lange broek die niet ademt werken, is een no-go. De werkers krijgen het heet, en hebben meer rust en water nodig om hun lichaam af te koelen. Dit doet af aan de productiviteit. Daarom is goede werkkleding zo belangrijk!
Sommige werkkleding moet waterdicht, winddicht of van lichte stof zijn die beschermt tegen de zon. Ook moet het van sterke kwaliteit zijn, dat iet snel rafelt, afbreekt of rekt, want aan werkkleding zal veel getrokken, gehesen of geschuurd worden. Een duurzame stof is dus belangrijk.

Diversiteit.

Bij sommige banen is het gebruikelijk dat je niet in een t-shirt en werkbroek komt opdagen. Stel, je bent hoofd van je team, en je doorloopt vele meetings op een dag. Hoewel je ook buiten werkt, of in contact komt met ruw materiaal, wil je er wel representatief bij lopen. Er is nu ook werkkleding die lang meegaat en ademt in de vorm van overhemd, polo’s en thermokleding. Draag de beschermde kleding onder je outfit, en kom stijlvol en beschermd voor de dag!

Geef een reactie