col-lectie.nl

Collin's online geheime shop collectie

Blog

Jezelf buitengesloten, wat nu?!

Het kan je zomaar gebeuren, je hebt jezelf buitengesloten. Misschien net iets te haastig de deur achter je dichtgetrokken en de sleutel per ongeluk binnen laten liggen, onderweg je sleutel verloren of je hebt het voor elkaar gekregen om je sleutel zelfs af te breken. Het kan allemaal gebeuren en waarschijnlijk gebeurd het je nog op de meest ongelukkige momenten ook. De uitkomst blijft in ieder geval hetzelfde: je komt je eigen huis niet meer in. Wat nu? Hoe zorg je ervoor dat je de deur alsnog kunt openen en je weer binnenkomt?

Hulp inschakelen van een specialist

Ten eerste is de meest veilige oplossing om de hulp in te schakelen van een slotenmaker bij jou in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Slotenmaker Groningen. Door voor een professional te kiezen, weet je zo goed als zeker dat de deur schadenvrij kan worden geopend. Zij hebben ervaring, zijn in veel gevallen snel ter plekken en kunnen daarnaast ook direct de sloten vervangen indien dit nodig is. Doordat dit voor bedrijven als Slotenmaker Groningen dagelijkse kost is, weten zij in de meest bijzondere situaties wat te doen en zullen zij er ongetwijfeld voor zorgen dat je deur weer open gaat.

Zelf de deur openen

Je kunt natuurlijk ook een poging wagen om zelf de deur weer open te krijgen. Hier zijn verschillende trucjes voor. Dit kan echter wel voor enige frustratie zorgen en succes is niet gegarandeerd. Al heb je een brievenbus in je deur kun je proberen om de deur open te maken door met een stuk ijzerdraad of bijvoorbeeld hanger bij de deurknop te komen en de deur openen. Daarnaast kun je, in het geval dat er geen deurstip aanwezig is, proberen om de deur open te flipperen met een pasje of plastic kaartje. Tot slot kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om een raam te laten sneuvelen, maar dit is wellicht niet de beste oplossing.

De reservesleutel

Nog beter is het natuurlijk om dit alles te voorkomen. Zo is het verstandig om een familielid, vriend of goede buur een reservesleutel van je huis te geven. Het is hierbij handig als dit iemand is die bij je in de buurt woont. Stel het komt een keer voor dat je per ongeluk je sleutel vergeet of je hebt de pech dat je je sleutel bent verloren, dan kun je toch vrij snel en gemakkelijk je huis weer in. Je moet er uiteraard wel voor zorgen dat je de sleutel aan iemand geeft die je 100% vertrouwt, anders ben je straks nog veel verder van huis.

Voor het geval dat je je sleutel onderweg bent verloren, is het wel verstandig de keuze te overwegen om je sloten te vervangen. Met name als er iets herkenbaars van jou aan de sleutelbos hangt en als je de sleutel in de nabije omgeving van je huis bent verloren. Zo kun je de kans op inbraak verkleinen en dit zal je wellicht ook een beter gevoel geven dan het idee dat er ergens nog een sleutel van je voordeur rondzwerft.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén