col-lectie.nl

Collin's online geheime shop collectie

Blog

Je probeert van alles om van de pijn af te komen

medicatie

Door mijn artrose ben ik vaak te moe door de pijn om dingen te ondernemen. Via de arts ben ik in een clubje vrouwen beland die hetzelfde door maken als ik. Het leuke is wel dat je zo ervaringen en tips met elkaar kan uitwisselen. Zo krijg ik vaak tips tegen de pijn of tips om pijn te voorkomen.

 

 

Alternatieve geneeskunde

Het is altijd een onderwerp wat aangesneden wordt, de alternatieve geneeskunde. Ik vind het persoonlijk erg eng klinken, medicatie slikken wat niet is gecontroleerd door een arts en door de apotheek. Je weet dus niet of dit in combinatie kan met je medicatie die je krijgt van de arts. Daarnaast kan ik mij ook voorstellen dat je voorgeschreven medicatie anders gaat werken in combinatie met alternatieve medicatie. Zo kwam de naam glucosamine langs, twee vrouwen waren hier erg enthousiast onder. Ik besloot maar eens op internet te kijken wat het nou eigenlijk is.

 

 

Informatie van het internet

Glucosamine is een bouwstof van het kraakbeen, het gene waar je als artrose patiënt erg veel last van hebt. Het kraakbeen wordt namelijk aangetast of is inmiddels zo versleten dat de botten tegen elkaar een wrijven. Glucosamine wordt dus aangeboden in pil variant, dit schijnt het kraakbeen te ondersteunen. Het opbouwen van kraakbeen doet het niet, dit is namelijk onmogelijk. Zelfs chirurgisch is het niet mogelijk om kraakbeen te vervangen of aan te vullen. Glucosamine is de lichaamseigen stof die het onderhoud. Best gek dat je dit soort middelen dan gewoon bij een vitamine winkel kan halen. Zal dit echt werken? Om dit oraal in te nemen?

 

 

Wel een erkend product?

Inmiddels kun je ook op apotheek websites informatie inwinnen over het middel glucosamine. Echter staat overal bij vermeld dat het geen erkend medicijn is en dat het innemen op volledig eigen risico is. Daarnaast staat er duidelijk vermeld dat je dit eerst met je arts moet bespreken, zoals ik al vermoedde, voor het innemen in combinatie van voorgeschreven medicatie. Veel succesverhalen zijn te vinden op internet, eigenlijk geen negatieve verhalen. Veel mensen geven ook aan op internet dat als het niks doet, het ook geen schade kan opleveren. Glucasamine wordt namelijk uit schaaldieren gewonnen. Garnalen is het grootste bestandsdeel. Wanneer je allergisch bent voor schaaldieren is er ook een natuurlijke variant, echter kun je hier maar heel erg weinig over lezen op internet. Dus, mocht je de tip ooit krijgen met artrose, check het eerst bij je huisarts. Neem nooit zo maar medicatie in, ook al is het homeopathisch. Dit heeft niet voor niks een werking.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén