col-lectie.nl

Collin's online geheime shop collectie

Blog

Je probeert van alles om van de pijn af te komen

medicatie

Door mijn artrose ben ik vaak te moe door de pijn om dingen te ondernemen. Via de arts ben ik in een clubje vrouwen beland die hetzelfde doormaken als ik. Het leuke is wel dat je zo ervaringen en tips met elkaar kan uitwisselen. Hierdoor krijg ik met enige regelmaat tips tegen de pijn of tips om pijn te voorkomen. Aangezien ik vast niet de enige bent met dit probleem, besloot ik er vandaag over te bloggen. Hopelijk heb jij er ook wat aan!

Alternatieve geneeskunde

Het is altijd een onderwerp wat aangesneden wordt, de alternatieve geneeskunde. Natuurlijk wordt er altijd een disclaimer bij gegeven. Je moet namelijk nooit iets slikken zomaar gaan slikken, omdat iemand anders het zei. Je weet dus niet of dit in combinatie kan met je medicatie die je krijgt van de arts. Daarnaast kan ik mij ook voorstellen dat je voorgeschreven medicatie anders gaat werken in combinatie met alternatieve medicatie. Zo kwam de naam glucosamine langs tijdens een laatste bijeenkomst van het clubje. Twee vrouwen waren hier erg enthousiast over. Ik besloot maar eens op internet te kijken wat het nou eigenlijk voor middeltje is.

Informatie van het internet

Glucosamine is in de basis een bouwstof van het kraakbeen, hetgeen waar je als artrose patiƫnt erg veel last van hebt. Het kraakbeen wordt namelijk aangetast of is inmiddels zo versleten dat de botten tegen elkaar een wrijven. Hierdoor ervaar jij pijn. Glucosamine wordt dus aangeboden in pil variant. Dit schijnt het kraakbeen te ondersteunen. Het opbouwen van kraakbeen doet het niet. Dat is namelijk onmogelijk. Zelfs chirurgisch is het niet mogelijk om kraakbeen te vervangen of aan te vullen. Glucosamine is een lichaamseigen stof die het onderhoud. Best gek dat je dit soort middelen dan gewoon bij een vitaminewinkel kan halen. Zal dit echt werken? Om dit zo in te nemen?

Wel een erkend product?

Inmiddels kun je ook op apotheek websites informatie vinden over het middel glucosamine. Echter staat overal bij vermeld dat het een homeopathisch middel is en dat het innemen volledig op eigen risico is. Daarnaast staat er duidelijk aangegeven dat je dit echt eerst met je arts moet bespreken voor het innemen in combinatie van voorgeschreven medicatie. Dat vermoedde ik dus ook al. Veel succesverhalen zijn te vinden op internet, eigenlijk geen negatieve verhalen. Glucosamine wordt in ieder geval uit schaaldieren gewonnen. Garnalen is het grootste bestanddeel van dit middel in pil variant. Dus, mocht je de tip ooit krijgen met artrose, check het eerst bij je huisarts. Neem in ieder geval nooit zomaar medicatie in.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén