col-lectie.nl

Collin's online geheime shop collectie

Blog

Geef je huis meer profijt

Ontwikkeling in het produceren van warmte

Even denken, want wat voor varianten van verwarmingssystemen kennen we? We begonnen al met ontwikkelingen van verwarming en licht rond de achttiende eeuw. Pin me er niet op vast, want ik was nooit erg goed in geschiedenis. Vanaf toen kwamen er steeds meer en meer ontwikkelingen. Zo hebben we nu onder andere de verwarming die bestaat uit elektriciteit. Het wordt allemaal steeds milieuvriendelijker en zuiniger. Toch vind ik het ongelooflijk knap dat ze met onderdelen zoals zonnepanelen nog steeds zoveel energie weten te halen. Dat is tevens ook iets waar ik in dit blog meer over wil vertellen.

De infrarood panelen

Sinds waarschijnlijk al een paar jaar kunnen ze uit infrarood panelen ook warmte halen. Zo wordt het voornamelijk gebruikt om een woonkamer te verwarmen. Dit kan gevestigd worden aan de muur maar volgens ook onder de vloer. Je hoeft het niet per se voor de woonkamer te gebruiken. Je kan het ook net zo goed toepassen in de badkamer of wc’s. Wat jij maar wilt.

Waarin infrarood warmte anders in is dan andere verwarmingssystemen

Er wordt van infrarood panelen gezegd dat ze de warmte snel in uw huis brengen. De warmte komt namelijk uw kamer binnen via de zogenaamde warmtegolven. Dit  komt vanwege de speciale straling van infrarood. Elektriciteit verwarmt de ruimte vergeleken met infrarood stukken minder snel. Elektriciteit geleidt zich via objecten in een ruimte. De weg die ze moeten maken om de kamer volledig warm te krijgen, is dus veel langer.

Een goed alternatief voor de toekomst

Infrarood panelen  zijn gewoon zo zuinig. Dit is dus goed voor ons verbruik in warmte op de aardbol en zal voor jou op lange termijn ook beter uitpakken. De belasting op milieu belastende diensten en producten zal uiteindelijk steeds hoger worden. Diensten die dan worden geleverd door allerlei energieleveranciers zoals Eneco, Essent of Nuon spelen hier dan zeker een grote rol in. De energieleveranciers die gaan over gas, zullen hier in de toekomst dan wat van gaan merken. Gas is namelijk een fossiele brandstof. Fossiele brandstoffen zijn op een gegeven moment op. Dus als jij dan een van die slimme personen bent die geïnvesteerd heeft in een duurzame energie en dat houdt in dat het niet op kan raken.

Elektriciteit vind ik sowieso al een goed alternatief voor gas en andere fossiele brandstoffen. Maar uiteindelijk wil ik, als ik zelf een huis heb gekocht, ook gaan investeren in infrarood panelen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén