col-lectie.nl

Collin's online geheime shop collectie

Blog

Feest overal met een silent disco!

Stel je voor: je wilt graag een feest geven, maar je wilt ook je buren niet tot last zijn. Of je woont in een drukke stad en je wilt geen boete voor geluidsoverlast. Wat doe je dan? Je kan het er natuurlijk op wagen, of je feest verplaatsen, maar er is nog een derde optie. Wat dacht je van een silent disco huren?

Stay with me, ik weet dat je misschien denkt dat een silent disco huren minder leuk is dan gewoon een DJ of band vragen, maar laten we eerst samen ontdekken waar silent disco’s eigenlijk vandaan komen, voordat we ze helemaal afschrijven.

Silent disco 101

De eerste silent disco’s werden in 1990 en de jaren daarna gehouden, door milieuactivisten. Ze wilden koptelefoons gebruiken voor hun feestjes om de lokale dierenpopulatie niet tot last te zijn. Sinds 2005 noemen we het ook silent disco’s, nadat een aantal DJ’s het als marketingtechniek gebruikten. Het grote voordeel is natuurlijk voor de rest van de wereld; er is geen geluidsoverlast. Ook kan je altijd een feestje geven door een silent disco te huren, je hoeft geen speciale plek ervoor af te huren die voor feestjes bestemd is.

Je hebt binnen de wereld van silent disco’s ook nog ‘mobile clubbing’. Dit zijn geïmproviseerde silent disco’s die ontstaan wanneer een grote groep mensen allemaal dezelfde muziek aanzetten op hun MP3-speler of telefoon en een onconventionele locatie in een tijdelijke club veranderen.

Harmonieus

Silent disco’s brengen mensen samen op een gekke manier. Ik heb er drie meegemaakt in mijn leven, en het waren de gemoedelijkste feestjes waar ik ooit ben geweest. Als je die koptelefoon op hebt, voelt het alsof jij en die honderd andere mensen die aanwezig zijn, iets compleet unieks ervaren, iets waar de rest van de wereld volledig buiten wordt gehouden. Dat is een fijn gevoel. Ook is het leuk om je koptelefoon af en toe af te zetten. Want denk maar niet dat een silent disco huren mensen ervan weerhoudt om luidkeels mee te zingen. Dat zal altijd blijven en dat is ontzettend leuk om te horen.

Je hoeft dus geen enorme geluidsinstallatie te regelen voor je feestje, of een afgelegen locatie. Een silent disco huren transformeert elk clubhuis of grote woonkamer tot een tijdelijke, gemoedelijke en milieuvriendelijke club. Ga ervoor en geniet!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén