col-lectie.nl

Collin's online geheime shop collectie

Blog

Dit kan niet ontbreken in je collectie

Ik heb niet veel slechte eigenschappen. Ik rook niet, ik drink niet en ik gebruik geen drugs. Eigenlijk ben ik best wel braaf dus. Maar andere dingen kunnen ook verslavend zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen die elke dag wel tien bakken koffie kunnen drinken. Als zij een dag geen koffie drinken, hebben ze hier verschrikkelijk veel behoefte aan. Dit is dus absoluut ook een verslaving! Alleen geen gevaarlijke of ongezonde. Mijn verslaving is ook vrij hardnekkig, namelijk verzamelen. Wil je hier meer over weten? Ik zal jullie hieronder wat meer vertellen over mijn gekke verslaving.

Een grappige hobby

Ik maak wel grapjes over mijn ‘verslaving’, maar eigenlijk is mijn verzamelen gewoon een leuke hobby. De ene persoon geeft zijn geld uit aan kleding en ik geef mijn geld nou eenmaal uit aan verzamelen. Niks mis mee toch? En bovendien ziet mijn kamer er altijd leuk uit. Ik heb namelijk veel van mijn verzamelingen in mijn kamer staan. Je zal dus in mijn kamer allemaal unieke spullen zien, die je niet zomaar vindt bij de Ikea. Tot slot heb ik altijd leuke cadeautjes om te geven. Ik weet namelijk precies de plekken waar je moet zijn voor deze unieke verzamelitems. En soms heb ik nog iets staan wat perfect bij iemand past. Dan geef ik gewoon een stukje verzameling weg! Heb ik in ieder geval weer ruimte om nieuwe dingen te kopen, haha!

Hoe hou ik dit in bedwang?!

Ik moet deze verzamelingwoede natuurlijk wel een beetje onder controle houden. Ik wil namelijk niet zo’n hoarder worden als die je in tv-programma’s vaak ziet. Gelukkig kan ik dit wel. Ik heb hier een aantal trucjes voor. Allereerst zet ik een bepaald budget elke maand aan de kant voor mijn hobby. En natuurlijk hou ik me dan ook aan dit budget! Ook geef ik, zoals ik hiervoor al zei, af en toe een stukje van mijn verzameling weg. Niet alleen voor verjaardagen, maar ook bijvoorbeeld als ik via via hoor van een kind die hetzelfde verzamelt. Kinderen hebben nou eenmaal een beperkt budget aan zakgeld, dus ik vind het heerlijk om ze blij te maken met wat spullen. Vaak zijn ze er nog blijer mee dan ik zelf.

Mijn favoriete spullen zijn het waard

Toch heb ik een aantal spullen die ik nooit zou weggeven! Dit zijn mijn favoriete items en horen inmiddels bij het vaste decor van mijn kamer. Het gaat dan voornamelijk om spullen waar een herinnering aan vast zit. Deze hebben te veel sentimentele waarde om ze weg te doen. Zo heb ik bijvoorbeeld ooit een gepersonaliseerde beachvlag gekregen. Deze vlag is inmiddels een ‘statement piece’ in mijn kamer. Iedereen vindt hem zo leuk, en ikzelf ook!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén